kadınlarda yumurtlama bozukluğu Secrets

Peki, yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı? İşte kadınların merak ettiği sorulardan yumurtlama dönemi hakkında merak edilenler…

Sağlıklı bir bebek için sağlıklı bir embriyoya, sağlıklı bir embriyo için ise sağlıklı yumurta ve sperme ihtiyaç vardır. Bu nedenle baba adaylarının da bu dönemde kendilerine, yaşam tarzlarına ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca gebelik planladığınızda folik asit içeren bir vitamin başlamayı ihmal etmeyin.

Yumurtalıklardaki yumurta üretimini uyaran hormonların doğuştan eksikliğine bağlı olarak beyin sapından salgılanamaması: Bu durumda kadında ergenlikten itibaren Helloç adet kanaması görülmez.

Hormonal dengesizliğin neden olduğu yaygın bir yumurtlama bozukluğu, yumurtlamanın yokluğunu ifade eden anovulasyondur. Bu durumda, yumurtalıklar yumurta bırakamaz, bu da döllenme ve hamileliğin gerçekleşmesini imkansız hale getirir.

Endometriosis kistlerinin laparoskopik olarak alınması ile kısır çiftlerdeki gebelik şansı artmaktadır. Laparoskopinin yumurtalık kapasitesine zarar vermeyecek şekilde dikkatli yapılması çOkay önemlidir. Endometrioma kist kapsülünün soyulması sırasında normal yumurtalık dokusunun zarar göremesi ve yumurtalık kapasitesinde azalma olma olasılığı vardır.

Bebek sahibi olmak isteyen ya da beklenmedik bir şekilde hamile kalırım endişesi yaşayan kadınlar için yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı sorusu gündemde en çOkay araştırılanlar arasında yer alıyor.

Bu hastalara yumurtlama tedavisi yani ovulasyon indüksiyonu olarak ifade edilen tedaviler uygulanır. Bu tedaviler yetersiz kaldığı takdirde tüp bebek tedavisine başvurulur. Yumurtlama düzenleyici tedaviler ile gebelik gerçekleşebilmesi açısından tedavi systemına aşılama da ilave edilir.

Hormonların doğal salgılamasının dışında sorunların yaşanmasına hormon bozukluğu adı verilir. Hormon bozukluğu sorunları genelde genetik sorunlar ve yumurtalıklarda var olan original site kistlerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır.

Hypogonadotropic hypogonadism can manifest as menstrual irregularities, very low sexual need, infertility and weak breast advancement. The prognosis is often produced by measuring hormone concentrations, imaging assessments and often genetic testing.

Kızların usual adet görme yaşı menarş olarak adlandırılıyor ve twelve – thirteen yaşlar arasını kapsıyor. Bir genç kızın sixteen yaşına gelmesine rağmen hala adet görmemesi, hormon bozukluğu ya da bir genetik soruna işaret olabilir. Bu sebeple böyle bir durumda vakit you can try here kaybetmeden bir jinekologa muayene olmak gerekir. Bu durumda gerekli görülürse jinekolog tarafından hormon ilacına başlanır.

Sağlıklı kadınlarda her ay bir yumurta oluşur. Bu yumurta olgunlaşarak çatlar ve döllenme oluşur. Ancak bazı nedenlerden dolayı her ay olması gereken dönemde yumurtlama hiç olmayabilir ya da seyrek ve düzensiz bir şekilde olabilir. Bu duruma yumurtlama bozukluğu denir.

Derin endometriosis adı verilen ve rahim ve barsak arasındaki bölgeyi tutan endometriosis lezyonlarının laparoskopik olarak çıkarılması mümkündür. Bu lezyonların alınması ile ağrı genellikle giderilir. İleri evre endometriosis cerrahisi uzun süren ve deneyimli bir cerrahın varlığı gerektiren bir tedavidir. Endometriosisin tekrarlama riski olan bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.

Cinsel ilişki sonrası vajinal salgıda artış olabilir. Bu durum, cinsel uyarılma ve sıvının artmasından kaynaklanır. Eğer anormallik varsa, doktora başvurulmalıdır.

four. Rahim Problemleri: Bazı rahim problemleri de adetten sonra tekrar kan gelmesine neden olabilir. Bunlar arasında polip, fibroid veya rahim içi enfeksiyonlar gibi durumlar yer alır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *